17:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Alviks IK 2 - Ohtana/Aapua FF

Alvik 2 och Ohtana/Aapua spelar 0-0 på Lika Arena i Alvik.

Alvik inleder intensivt och OA har ont om tid när man har bollen. Efter ca 10 minuter avtar Alviks press på bollhållaren och OAFF kommer alltmer in i matchen. I den 17:e minuten tror vi att ledningsmålet skall komma när Örjan hittar Adam med en perfekt frispark, men tyvärr går nicken från Adam strax utanför stolpen - den sätter Adam nio gånger av tio. Resten av halvleken skapar OAFF en bra målchans och Alvik har två bra chanser men vi går till paus med 0-0 i en spelmässigt jämn första halvlek.

Andra halvlek är inledningsvis ganska jämn och OAFF:s första vassa läge kommer efter ett inspel där Pär Alapää får ett fint läge från 8-9 meter men målisen gör en fin parad. Elliot Jaako har ett bra skott som målvakten kniper intill ena stolpen. Elliot får ytterligare ett bra läge där han lobbar mot tomt mål men ser bollen gå strax utanför. Alvik är inte heller ofarliga när man kommer fram längs kanterna och inspelen tvingar vårt försvar till svåra situationer som man lyckas bra med att rensa bort. Matchen blir mållös.

Sett över hela matchen är oavgjort ett rättvist resultat. Alvik gör en riktigt bra kämpamatch och stressar sönder OAFF:s spel. I ett OAFF som denna kväll saknade några viktiga kuggar går plussen till Felix Pekkari i målet som spelar säkert och allt ser väldigt enkelt ut. I backlinjen hade vi två giganter i Magnus Jatko och Martin Krekula som båda var 100% i defensiven. Offensivt hade vi ingen stor kväll på Liko Arena, plussen går till Magnus Krekula som har en fin teknik och är svårstoppad samt till matchens stora överraskning Elliot Jaako som gjorde en lysande match och var hårsmånen från att bli matchhjälte. Elliot visade upp ett fint passningsspel utan önödigt kladd på bollen som gjorde att vi vann mark snabbt, dessutom visade han att han står upp i närkamperna mot betydligt större spelare.

Domare Keijo Hyvärinen var fullkomligt lysande som matchledare.